JTO... Juha Tapani Olli

JTO VALMENNUS -TAUSTAA

Aloitin valmennustyöni melkolailla vuonna 1991 ollessani 22- vuotias. Sitä ennen olin jo treenannut vuosia ja opiskellut älyttömiä määriä niinkin kiinnostavia teiniaiheita kuin anatomia, fysiologia ja kaikenlainen treenaamiseen liittyvä yleisempi kirjallisuus. Ennen internettiä tuli siis vietettyä melkoisia määriä aikaa kirjastoissa, luennoilla jne. Internet sitten toi mahdollisuuden keskustella treenaamisesta julkisesti isomman yhteisön kanssa ja osallistuinkin kaikenlaiseen sanasäiläilyyn suhteellisen intohimoisesti alusta asti. Palo ei häviä. Toisten into tarttuu minuun helposti. Luen edelleen systemaattisen säännöllisesti kirjallisuutta ja tutkimuksia sekä keskustelen alan ihmisten kanssa.


Urheilutaustani on sisältänyt päälajeina palloiluja 17- vuotiaaksi, pääasiassa jalka- ja koripalloa. Ennen armeijaa alkoi vaivata pahanlaatuinen raudanhimo ja voimailu olikin ehdoton ykkönen 17-31- vuoden ikäisenä. Sen jälkeen päälaji on ollut kalliokiipeily ja luonnollisesti melkoisesti kevyempänä (-35kg). Kaikkiin lajeihini olen suhtautunut erittäin intohimoisesti ja kaikki muu treeni päälajien ympärillä on tehty tukemaan niitä. Vaikka omat lajit ovat olleet tärkeitä, en oikein koskaan ole osannut niitä nurkkakuntaisesti suitsuttaa. Mielestäni mikä tahansa laji on hyvä, jos joku siitä vahvasti innostuu.


Valmennustyöni perustuu hyvin vahvasti tutkittuun tietoon ja näyttöä pitää olla, että juttu menee minulle läpi. Sen tueksi on kuitenkin hyvä ymmärtää se ihmisten erilaisuus ja sepäs tässä kymmenien vuosien kuluessa on hyvin käynyt selväksi. Samaan tulokseen voidaan päästä aikamoisen montaa reittiä. Ajan myötä olen myös huomannut olevani entistä avarakatseisempi. Käytännön kokemukseni omasta ja muiden harjoittelusta on erittäin laaja ja antaa tukea teoriapohjalleni.


Yksilöllisyys ei ole minulla markkinointitermi, vaan toteutuu 100%. En käytä valmispohjia tai algoritmeja ohjelmien suunnittelussa, vaan teen kaiken ns. käsityönä tapaus kerrallaan. Se on työläämpää, mutta haluan täyttää tiettyjä omia laatukriteerejä ja siten se on itsellekin palkitsevampaa. Yleensä teen ohjelmia neljän viikon pätkissä pysyäkseni tarkemmin kartalla valmennettavan tekemisistä. Ohjelmaa voidaan muokata nopealla aikataululla muutenkin. Valmennettava lähettää minulle määräajoin, useimmiten kerran viikossa, palautteen tekemisistään ja rakennan jatkoa tai muokkaan ohjelmaa tarvittaessa.


Asiakaskunta on aina ollut hyvin monipuolinen hieman aloittelevammista treenaajista huipputasolle asti. Se on antanut minulle mahdollisuuksia toteuttaa soveltamiskykyäni laajasti ja kaikki sekin perustuu myös tuohon mainittuun yksilöllisyyteen. Valmennustallissani on tällä hetkellä sekä naisia että miehiä. Ikäjakauma on 16 - 63 vuotta.


Monipuolinen lajivalikoima valmentamisessa on eräs vahvuuksistani. Vaikka suurin osa asiakkaista viettääkin pääosan aikaansa punttisalilla, mukana on kuitenkin lähes koko ajan ollut palloilijoita ja kestävyysurheilijoita, joilla voiman osuus suorituskykyyn on entistä paremmin nykypäivänä havaittu. Voimasta ei ole haittaa ja eri urheilijoille ja lajeille sen osuus ja ajoitus mietitään aina erikseen.


Voit tutustua minuun ja muutamiin julkisesti näkyviin valmennettaviini myös sosiaalisessa mediassa:

https://www.instagram.com/jtovalmennus_jolli

https://www.instagram.com/explore/tags/jtovalmennus/


Tervetuloa mukaan!

Juha

Jos haluat lisätietoja, kirjoittele: jto.valmennus@gmail.com


KOKEMUKSIA JTO VALMENNUKSESTA: